Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is en welke energiebesparende mogelijkheden er nog zijn. In welke energielabel klasse het gebouw valt, wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik van het gebouw. Op basis van bouwkundige- en installatietechnische eigenschappen en een gestandaardiseerd gebruikersgedrag wordt het primair fossiel energie verbruik, in kilowatt uur per m2 per jaar bepaald. Bij deze berekening worden enkel de gebouw gebonden installaties meegenomen.
Het resultaat hiervan bepaald welk energie label het gebouw krijgt. Hoe minder fossiele energie een gebouw gebruikt, hoe beter het energielabel. Het energielabel geeft in klassen en kleuren aan hoe energiezuinig het gebouw is. Energielabel G is het minst zuinig (rood) en A++++ (groen) het meest zuinig.
Een verbeterde energieprestatie heeft als resultaat een lage energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een gezonder binnenklimaat. Wil je weten hoe je de energieprestatie van het gebouw kunt verbeteren? Maak gebruik van een EPA-maatwerkadvies. Een maatwerkadvies voor een utiliteitsgebouw wordt uitgevoerd door een EPA-adviseur. Het energielabel dat door de EPA-adviseur wordt opgesteld is een indicatie voor de energieprestatie van het gebouw.
De energieprestatie van een gebouw wordt vastgesteld volgens de bepalingsmethode NTA8800 en is gebaseerd op de Europese NEN-normen. De EPA-adviseur stelt niet alleen een label vast, maar maakt ook een adviesrapport op hoe de energieprestatie van het gebouw kan worden verbeterd. Een geregistreerd energielabel is 10 jaar geldig.
Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan!
Offerte aanvragenOm de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.
Upgrade hier uw browser