Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Wil je met ons in contact komen?

EPC & BENG berekening

Een berekening die de energieprestatie van een gebouw in kaart brengt, noemen we een BENG berekening. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en is nodig voor het aanvragen van een bouwvergunning. Met deze berekening toon je aan dat je gebouw voldoet aan de huidige BENG eisen. De BENG eisen verschillen per gebouw en worden bepaald bij het opstellen van de berekening. De berekening meet de energieprestatie van jouw gebouw aan de hand van drie onderdelen: energiebehoefte, warmteverlies en koellast.

Op Acutus kun je rekenen!

Ga je nieuw bouwen? Schakel ons in voor het uitvoeren van je BENG berekening. Dit doen we aan de hand van drie BENG indicatoren waar jouw pand aan moet voldoen:

  1. De maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar.

  2. Het maximale primair fossiel energiegebruik in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar.

  3. Het minimale aandeel hernieuwbare energie in producten.

Ken je de EPC berekening?

Heb je nog nooit eerder gehoord van de BENG-, maar wel van de EPC berekening? Dat zou kunnen! Vanaf januari 2021 wordt de EPC berekening vervangen voor de BENG berekening. Het verschil? Waar de EPC berekening werd gemaakt op basis van NEN7120, gebeurt dit bij de BENG berekening op basis van NTA8800.

Een BENG berekening nodig?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen